Melyek a legjobb CNC megmunkálási eljárások általánosságban?

Annak ellenére, hogy rengeteg új és éppen kialakulóban lévő gyártási folyamat és technológia van már manapság, az alumínium megmunkálás megbízhatóságát és precíz hatékonyságát még mindig semmi sem lenne képes helyettesíteni! A marások és esztergálások teszik ki együtt a CNC szerszámgépekkel kivitelezett folyamatok nagyobb hányadát. Vegyünk most át pár fémmegmunkálási lehetőséget, amelyeket mindennap használunk a megfelelő minőségű prototípusok és az egyedi fém alkatrészek gyors és kiváló minőségű kivitelezéséhez a  cégünknél:

Az első, az esztergálás

Az esztergáláshoz alkalmazott gépeket a legtöbb esetben koncentrikus formák megmunkálása érdekében alkalmazzuk a kerek vagy kerekített alkatrészek külső ívein. Hornyok, gyűrűs hornyok, lépcsős részek, belső és külső menetek, hengerek és tengelyek kialakítása érdekében kiváló fémmegmunkálási módszer és technológia.

A második, a marás

A marás a legtöbb esetben abban különbözik az esztergálás folyamatától, hogy a munkadarabot álló helyzetben helyezik el, és a vágószerszám forog az orsón, az esztergálásnál ez pedig fordítva van. A marókat négyszögletes vagy lapos homlokzatok, bevágások, letörések, csatornák, profilok, kulcshornyok és más olyan formák kivitelezésére alkalmazzuk, amelyeknél alapvető elvárás a minél precízebb vágási szög. CNC marás.

A harmadik, a tömbözött szikraforgácsolás

A szikraforgácsolás megmunkálási folyamat a lyukak és négyzet alakú elemek kivitelezése során használatos, és legfőképpen olyan edzett szerszámacélok belső részeinek kialakítása során alkalmazzuk, amelyeket nehéz, vagy nem is lehetséges más technológiával megmunkálni. Textúrált felületek vagy dombornyomott és süllyesztett alakzatok kivitelezésére is megfelelő eljárás lehet.

Majd végül, a huzalos szikraforgácsolás

Az előzőleg megemlített tömbözött szikraforgácsolással párhuzamosan ezzel a megmunkálási móddal is találkozhattak már felületeinken. Nem is véletlen, ugyanis a precíziós gyártás egyik alapjának számít a huzalos szikraforgácsolás. Legfőképpen abból adódóan, hogy ezzel a megmunkálási móddal érhető el a legpontosabb, akár mikronos tűrésű alkatrészek kivitelezése, amely az egyedi fém alkatrészek és prototípusok gyártása során nem csupán előnyös, hanem szinte minden esetben elengedhetetlen is.

Precíz minőségű munkát végző gépparkunkat annak alapján alakítottuk ki, hogy a felsorolt megmunkálási eljárásokat a lehető legprecízebben tudjuk kivitelezi az Önök részére. Éppen ebből adódóan olyan gyártók gépeinek szavaztunk és szavazunk bizalmat az elkövetkező jövőben is, akik világszinten biztosítják gépeikkel és eszközeikkel a legszínvonalasabb gyártó üzemeket.

Mi is minden áron arra törekszünk cégünknél, hogy partnereinknek a lehető legjobb minőségű alkatrészeket készítsük, szerszámgyártás, megbízható fémmegmunkálás Budapesten!

Royalproduction