CNC megmunkálás, alumínium megmunkálás – Mit kell tudni róla?

A CNC megmunkálás, CNC marás egy olyan gyártási folyamat, amely során egy előzetesen programozott számítógépes szoftver követi a gyári eszközök és gépek mozgását. A CNC megmunkálás folyamata rengeteg komplex gép vezérlésére alkalmazható, a csiszolóktól keresztül az esztergálásig.

A CNC megmunkálás folyamatával a háromdimenziós vágási folyamatok egyetlen sorozattal hajthatók végre.

A CNC rövidítése a számítógépes numerikus vezérlés. Ezzel felülírja a kézi vezérlés korlátait, amely során a kezelők számára elengedhetetlen, hogy a megmunkáló szerszámok parancssorait karokkal, gombokkal és kerekekkel irányítsák és vezessék.

A felhasználó részére a CNC rendszer hasonló lehet egy rendszeres számítógép-összetevőre, azonban a CNC forgácsolás, megmunkálás során alkalmazott szoftverprogramok és konzolok megkülönböztetik a számítás minden egyéb formájától.

CNC marás, alumínium marás – Bízza profikra!

A CNC rendszer folyamán programozzák egy szoftveren keresztül az eszközöket, gépeket, hogy hogyan hajtsák végre a méretezés, vágás folyamatait hasonlóan egy robothoz. A numerikus vezérlőrendszerben részprogramkén névvel illetik a bemenetek azon sorozatát, amely a szerszám elhelyezését rendszerezi.

Ebben a vezérlőrendszerben a programsorokat lyukasztókártyákkal vagyunk képesek megadni, amíg a CNC gépeken kis billentyűk találhatók a programsorok beviteléhez. A CNC program pedig eltárolható a számítógép memóriájában. A programkódot természetesen erre szakosodott programozók írják meg és szerkesztik is.

A CNC rendszer nagy kiterjedésű számítási kapacitást biztosít számunkra, továbbá az újabb utasításokat hozzáadhatjuk a már meglévő programokhoz módosított programkód bevitelével.

CNC marás – Miért roppant hasznos?

A digitális technológiák és a CNC marás folyamata rengeteg olyan problémát old meg, amelyek előzetesen nem lettek volna orvosolhatók.

A technológia a CNC marás munkafolyamatát olyan módon közelíti meg, amely sokkal hatékonyabb bármely egyéb eljárásnál.

Például egy CNC marógép nélkül a fém vágása autóalkatrészek vagy esetleg a repülőgép alkatrészek esetében lényegesen kockázatosabb lenne. Számítógépes programok támogatásával nagyfelbontású terveket tudunk létrehozni, amelyek egyszerűen átalakíthatók koordinátákká.

Ez a folyamat pedig még csökkenti a prototípusok gyártása közben keletkező plusz költségeket is.

CNC marás kedvező árakon Budapesten és országosan! Érdeklődjön elérhetőségeink egyikén vagy kérjen ajánlatot írásban!

Royalproduction