A CNC marás, CNC forgácsolás folyamatai!

A CNC marás egy profi, szakembert igénylő és pontos kivitelezési technika. Ezzel párhuzamosan egy nagymértékű odafigyelést megkövetelő munkafolyamat. Éppen ezért megbízható, korszerű marógépeinkkel plexi és egyéb, a reklámszakmában alkalmazott dekorációs anyagokat hatalmas pontossággal vagyunk képesek megmunkálni. Ez a pontosság valósítja meg az olyan fontos műszaki eszközök gyártását is, mint a különböző orvosi berendezések.

Az alkalmazott gépek technikai paraméterei

A gépekhez tartozik egy 4. forgató tengely, amely megvalósítja a térbeli modellek, forgástestek megmunkálását. Ennek köszönhetően a legkülönfélébb alakzatokat is ki tudjuk marni a szóban forgó dekorációs anyagból. Továbbá ez egy teljesen automatizált folyamat. Ebből adódóan garantált a nagyfokú precizitás és pontosság.

CNC megmunkálás nem csupán plexit, hanem fémes anyagokat is meg tudunk munkálni. Mint mondjuk az alumínium szendvicspanel, tömör alumíniumlemez, vagy tábla, rézlemez, valamint táblaanyag. Éppen ebből adódóan különleges homlokzati elemek, exkluzív világító betűk és más nagyméretű reklámeszközök kialakításához is használhatóak.

Hogyan zajlik a CNC marás?

A CNC forgácsolás folyamán marószerszámot alkalmazunk az anyag eltávolítására a munkadarab felületéről. A marás során a marógép a legtöbb esetben úgy működik, hogy a vágószerkezet felületére kerüljön a vágás. A fúrással ellentétben a szerszám nem a forgási tengely vonalán fog haladni. Majd ha a marószerszám a munkadarabra már rálépett, a marószerszám vágóélei kivágnak az anyagból, ezt követően az áthaladás folyamán el is távolítják a forgácsot. A vágóéleket fuvoláknak vagy fogaknak nevezzük. A munkadarabból csomókban kitolt anyag zsetonokat fog képezni.

A CNC forgácsolás folyamat rengeteg különálló anyagot is képes kis vágással elvégezni. Ezt úgy hajtjuk végre, hogy egy olyan szerszámot alkalmazunk, amely rengeteg fogat tartalmaz, ezáltal nagy sebességgel forgatva a vágót az lassan halad át az anyag a vágószerkezeten keresztül. Az alkalmazott sebességek a változók kombinációjához igazodnak. A sebességet, amellyel a darab a vágószerkezeten keresztül halad előre, előtolásnak hívjuk. A legtöbb esetben a vágógép teljes fordulatszáma alatt mérik az anyag hosszát.

Miért ajánlott az alumínium marás, fémmegmunkálás?

A digitális technológiák és az alumínium marás folyamatára használt gépek számos olyan problémát oldanak meg, amelyek előzetesen nem oldhatók meg. A technológia a munka kivitelezését olyan módon közelíti meg, amely lényegesebben hatékonyabb bármely egyéb eljárásnál.

Mondjuk egy CNC marógép hiányában a fém vágása autóalkatrészek vagy akár a repülőgép alkatrészek során sokkal kockázatosabb lenne. Számítógépes programok támogatásával nagyfelbontású terveket tudunk létrehozni, amelyek könnyen átalakíthatók koordinátákká. Ez a folyamat még csökkenti a prototípusok gyártása közben fellépő plusz kiadásokat is.

Viszont ezek a technológiai gépek nem csupán ipari használatra szolgálnak. Néhány más terület, amelyre a CNC marás alkalmazható. Mondjuk a szekrények, bútor, famegmunkálás, műszerek, alumínium megmunkálás, prototípus és modellezés. Rengeteg kemény és lágy, valamint szilárd anyag van, amelyet a CNC marógép vághat, mondjuk az alumínium, acél, titán, réz, bronz és kő. Fémmegmunkálás itt!

Miért minket válasszon?

A legjobb alapanyagokból, a legkorszerűbb technológiákat felhasználva dolgozik a mi csapatunk. Ez garantálja a költséghatékony és gyors munkát és az első osztályú minőséget. Ha pedig mindez nem lenne elegendő, saját fejlesztéseinkkel adjuk hozzá a projektekhez azt a pluszt, amely különlegessé varázsolja cégünket. Rengeteg díjnyertes munkánk és a legnagyobb világmárkákat tömörítő partnereink elégedettsége is bizonyítja, hogy jó úton járunk. Szerszámgyártás